3. september 2007

Fremskrittspartiets arbeiderparadis

Tenk deg et samfunn der du en dag våkner med nyhetene om at fra i dag må alle arbeidstagere inngå en individuell kontrakt med arbeidsgiveren. Denne avtalen skal inneholde 5 minimumsbetingelser

  • En kommisjon for ”rettferdig lønn” skal fastsette en minstelønn uavhengig og uten kontakt med partene.
  • Fire ukers ferie, men en arbeidsgiver kan velge å betale for fire uker og tillate bare to ukers ferie
  • Ett års foreldrepermisjon uten lønn.
  • Ti dagers sykelønn til fremforhandlede satser.
  • En ukentlig arbeidstid på maksimum 38 timer, men det er i gjennomsnitt pr. år.

Dette siste betyr at du kan bli tvunget til å jobbe 60 timers uke i over ett halvt år uten overtidsbetaling


Du nekter å skrive under en individuell kontrakt med disse betingelsene. Du blir da sagt opp fra jobben, og stevner arbeidsgiver for usaklig oppsigelse. Det går dessverre ikke fordi du jobber i et firma med under 100 ansatte. De mye lovene sier nemlig at ingen som jobber i et firma med under 100 ansatte kan påberope seg usaklig oppsigelse. Du går fagbevegelsen, men denne er fratatt all makt.


Dette er dessverre ikke noe mareritt. Dette er nemlig dagens situasjon i Australia. Ett land som for ikke så mange år hadde en velferdsstat som lignet mye på den vi har her hjemme på berget. Leser en Frps program kjenner en seg igjen i dagens Australia. Sånn kan du risikere å våkne til ett mareritt i Norge hvis ikke Fremskrittspartiets politikk blir stoppa. Det er opp til deg som arbeider og sette en stopper for Fremskrittspartiets arbeiderparadis ved å ikke stemme på dem.


Odd Klunderud 1. kandidat Rødt Ski/Ski RV.

Ingen kommentarer: